Contactați-ne la: 07 85 54 62 32
 

Cum să vă spălați pilotele și pernele fabricate din puf de gâscă

Produsele dvs. din puf de gâscă sunt chiar foarte ușor de curățat și întreținut.

Îngrijirea corespunzătoare a produselor #Poohy poate prelungi senzația pufoasă și proaspătă a pernelor și pilotelor. Întreținerea și spălarea produselor din puf sunt ușoare și complet posibile chiar acasă la dvs.
Spălarea pilotelor sau a pernelor din puf de gâscă îmbunătățește senzația că sunt atât de pufoase ca atunci când sunt noi, senzație pe care nu o veți găsi la produsele sintetice.

Recomandări:

Folosiți huse sau protecții. Pentru a prelungi perioada de utilizare, folosiți materiale care să protejeze produsele de murdărie, praf, acarieni și apă. Acest lucru va reduce nevoia de curățare și va fi suficient să faceți asta la fiecare 2-3 ani, dacă, desigur, nu există niciun motiv să o faceți mai des.
Înainte de curățare, asigurați-vă că pilota sau perna nu sunt deteriorate, nu au găuri. Dacă găsiți o gaură, coaseți produsul cu ac și ață (sau la o croitorie), pentru că altfel riscați să pierdeți această umplutură neprețuită la spălarea la mașina de spălat.
Folosiți un preparat special pentru puf de gâscă. Este de dorit să folosiți un detergent special pentru puf, care păstrează proprietățile acestuia pentru mai mult timp. Dacă utilizați un detergent obișnuit, ar fi o idee bună să utilizați unul delicat, fără enzime, și să clătiți de cel puțin două ori pentru a vă asigura că detergentul este îndepărtat complet.
Nu folosiți balsam de rufe la spălare. Balsamul creează un strat asupra pufului și astfel îi reduce capacitatea de umflare și izolare completă.
Aerisiți și înfoiați din când în când produsele dvs. în aer liber.

 1. Curățarea parțială a petelor:

Pentru a îndepărta petele în caz de murdărire parțială:
Separați husa de umplutură, umeziți zona murdărită și tratați cu o cantitate mică de detergent până se formează spumă. Lăsați să stea peste noapte pentru a activa proprietățile de curățare ale detergentului.
Clătiți detergentul din material și lăsați să se usuce complet înainte de utilizare.

2. Spălarea la mașina de spălat:

Important: Spălați produsele la mașinile de spălat cu încărcare frontală, deoarece cele cu încărcare superioară pot face ca pilotele să se înfășoare în jurul cuvei de spălare și să se deterioreze.

Asigurați-vă că mașina de spălat are capacitatea suficientă pentru a cuprinde pilota, lăsând spațiu liber în jurul său, deoarece puful natural reține multă apă, iar greutatea produsului umed poate dezechilibra și deteriora mașina de spălat.

Adăugați aproximativ 1/3 din cantitatea de detergent pe care o utilizați în mod normal pentru spălare, pentru a facilita clătirea fără a deteriora umplutura.
Spălați la un program pentru rufe delicate (de exemplu, lână), la o temperatură de max. 40˚С.

3. Uscare:

·         În mașina de uscat: uscați produsele într-o mașină de uscat încăpătoare, la temperatură scăzută sau medie.
Pentru a ajuta umplutura să redevină pufoasă și să se usuce mai bine, puteți adăuga câteva mingi de lână pentru uscare sau mingi simple de tenis simple ca alternativă. Scoateți pilota sau perna după 25/30 de minute pentru a verifica dacă temperatura selectată este adecvată. Dacă aceasta este prea caldă la atingere, atunci temperatura este prea ridicată și trebuie să o reduceți. Verificați la fiecare jumătate de oră pentru a înfoia și a întinde bucățile umede de puf.
Procedura de uscare consumă timp și, în funcție de dimensiune, poate dura până la 5-6 ore pentru pilotele mai mari.
 
-          În aer liber: este posibil să uscați produsele în aer liber, dar este important să alegeți condiții climatice adecvate - se recomandă să o faceți în zilele călduroase de vară.

Uscarea în aer liber pe timp umed și vreme rece nu este recomandată! Uscarea s-ar putea să nu se facă suficient de repede, iar umplutura poate dezvolta mucegai!

Nu lăsați pilota din puf de gâscă în lumina directă a soarelui!

Lăsați produsul la uscat într-un spațiu unde lumina directă a soarelui este evitată, apoi îndepărtați-l de acolo la fiecare 3-4 ore, de cel puțin 2-3 ori pe zi, pentru a înfoia și a dispersa bucățile umede de puf. Poate fi necesar să repetați această procedură în termen de 2-3 zile până când produsul se va usca complet.

În timpul uscării, când puful este încă umed, uneori poate apărea un miros delicat. Nu vă faceți griji, acest lucru este perfect normal și se întâmplă cu aproape toate materialele naturale. Când produsul este complet uscat, mirosul va dispărea.

Acest miros poate apărea și pe vreme umedă și pe vreme călduroasă. Chiar dacă se întâmplă extrem de rar, acest lucru nu ar trebui să vă îngrijoreze, aerisiți pilota sau perna timp de o oră sau două. Dacă mirosul nu dispare, spălați și uscați bine. 
Înainte de utilizare, este important să vă asigurați că umplutura este complet uscată pentru a preveni mucegaiul. Pentru a verifica: țineți-vă produsul în lumină și căutați bucăți umede. În cazul în care acestea încă există - continuați uscarea într-o cameră bine aerisită până când produsul se usucă complet.
Desigur, puteți duce pilota, perna sau topperul din puf de gâscă la un centru de curățare profesională, doar asigurați-vă că au experiență cu astfel de produse și, dacă da, își cunosc foarte bine meseria.

Depozitare. Este bine să folosiți huse din țesătură densă, respirabilă pentru depozitarea pernelor și a pilotelor, iar atunci când nu le folosiți - cel mai bine este să le depozitați într-un loc uscat și aerisit. Vă sfătuim să nu păstrați pilota sau perna într-o pungă de depozitare cel puțin o săptămână (chiar și o lună) după spălare, pentru a vă asigura că sunt complet uscate. Și când le veți despacheta în toamnă pentru utilizare, înfoiați și agitați de câdeva ori pentru a umfla puful.

                                                                                                        BUCURAȚI-VĂ DE #POOHY PENTRU MAI MULT TIMP!