Contactați-ne la: 07 85 54 62 32
 

Cum se spala pernele de puf? Cum se curata plapuma din puf si pene de gasca? Totul despre spalarea, curatarea, ingrijirea si intretinerea pernelor si pilotelor din puf de gasca.

Sfaturi pentru curățarea pernelor și pilotelor din puf de gâscă și pentru uscarea lor corectă

Calitatea pilotelor și a pernelor utilizate, dar și întreținerea corectă a acestora, este importantă pentru a te bucura de un somn odihnitor și de o stare de vitalitate. Tocmai de aceea este recomandat să acorzi atenție îngrijirii produselor pe care dormi, fie că sunt perne de puf, fie că este o pilotă din pene de gâscă. Pentru a le îngriji, ele pot fi curățate acasă sau la o curățătorie, în ambele cazuri cu rezultate foarte bune. Descoperă în continuarea acestui articol cum poți curăța pilotele și pernele din puf corect, chiar acasă la tine.

Recomandări generale pentru a îngriji pilotele și pernele de puf

Îngrijirea corespunzătoare a produselor Poohy poate prelungi senzația pufoasă și proaspătă pe care pilotele sau pernele umplute cu puf de gâscă o oferă. Întreținerea și spălarea lor se pot realiza chiar din confortul casei tale, însă pentru acest lucru este nevoie să fii atent la etapele de curățare. Astfel, cu fiecare nouă spălare, vei observa cum pilota sau perna din puf de gâscă rămâne pufoasă, ca atunci când sunt este nouă, senzație pe care nu o vei găsi la produsele sintetice.
Fiecare detaliu contează atunci când vrei să cureți perne de puf sau o pilotă din puf de gâscă. Alegerea potrivită a modalității de spălare și de uscare le poate prelungi acestora în mod considerabil durata de viață. Iată care sunt câteva recomandări de care să ții cont pentru întreținerea și curățarea pernelor și a pilotelor din puf:
     - Folosește huse sau protecții speciale.
O pilotă cu puf de gâscă poate avea o durată de viață îndelungată dacă folosești materiale care să o protejeze de murdărie, praf, acarieni și apă. Acest lucru va reduce nevoia de curățare și va fi suficient să schimbi protecția la fiecare 2-3 ani, dacă, desigur, nu există niciun motiv să o faci mai des.
     - Înainte de curățare, asigură-te că perna sau pilota cu puf de gâscă nu este deteriorată, și nu are găuri
Dacă găsești o gaură în căptușeala pilotelor și a pernelor cu puf, este recomandat să o repari cu ac și ață (sau la o croitorie), pentru că altfel riști să pierzi umplutura prin spălarea la mașina de spălat.
    - Folosește un detergent special pentru puf de gâscă
 Este recomandat să folosești un detergent special pentru puf, care păstrează proprietățile acestuia pentru mai mult timp. Dacă utilizezi un detergent obișnuit, ar fi o idee bună să optezi pentru unul delicat, fără enzime, și să clătești de cel puțin două ori pentru a te asigura că detergentul este îndepărtat complet.
    - Nu folosi balsam de rufe la spălare.
Balsamul creează un strat asupra pufului și astfel îi reduce capacitatea de umflare și de izolare completă. Pilota, perna și plapuma cu puf de gâscă vor fi la fel de pufoase ca atunci când sunt noi, dacă nu se folosește balsamul de rufe.
    - Aerisește și înfoaie pilota sau perna cu puf de gâscă
Atât perna, cât și pilota cu puf de gâscă, își mențin pentru o perioadă îndelungată forma dacă sunt înfoiate cu regularitate. Pentru a înfoia o pernă se apucă marginile opuse și se împinge umplutura către centrul ei, scutirând delicat.

Modalități de a curăța și usca perna sau pilota din puf de gâscă
Pilotele și pernele de puf se pot curăța atât parțial, atunci când vrei să îndepărtezi anumite pete, cât și la mașina de spălat, pentru o igienizare totală. Indiferent de tipul de curățare pe care îl alegi, trebuie să ții cont de anumite sfaturi care îmbunătățesc durabilitatea produselor tale.

•    Curățarea parțială a petelor
Atunci când perna cu puf de gâscă sau plapuma cu pene de gâscă are pete pe care vrei să le îndepărtezi, trebuie să separi husa de umplutură. După aceea umezește zona murdărită și aplică o cantitate mică de detergent până se formează spumă. Lăsa să stea peste noapte pentru a activa proprietățile de curățare ale detergentului.
Clătește detergentul din material și lasă să se usuce complet înainte de utilizare!

•    Spălarea la mașina de spălat
Pentru a spăla o pernă sau o pilotă cu pene de gâscă la mașina de spălat, trebuie să adaugi aproximativ 1/3 din cantitatea de detergent pe care o utilizezi în mod normal pentru spălare, pentru a facilita clătirea fără a deteriora umplutura. Ele se spală la un program pentru rufe delicate (de exemplu, lână), la o temperatură de max. 40˚С.
Important: Spală produsele la mașinile de spălat cu încărcare frontală, deoarece cele cu încărcare superioară pot face ca pilotele cu puf de gâscă să se înfășoare în jurul cuvei de spălare și să se deterioreze.
Asigură-te că mașina de spălat are capacitatea suficientă pentru a cuprinde pilota, lăsând spațiu liber în jurul său, deoarece puful natural reține multă apă, iar greutatea produsului umed poate dezechilibra și deteriora mașina de spălat. În plus, pentru curățarea pilotelor din puf sau a pernelor este important spațiul, pentru a permite apei și detergentului să curețe în profunzime.

•    Uscarea unei perne sau a unei pilote cu puf de gâscă
Uscarea corespunzătoare a pilotelor și a pernelor cu puf de gâscă previne dezvoltarea mucegaiului. Există două modalități de uscare a produselor umplute cu puf de gâscă, respectiv:

- Uscarea pernelor și pilotelor din puf de gâscă în uscătoare de rufe: usucă produsele într-o mașină de uscat încăpătoare, la o temperatură scăzută sau medie. Pentru a ajuta umplutura să redevină pufoasă și să se usuce mai bine, poți adăuga câteva bile din lână pentru uscător POOHY BALLER sau mingi simple de tenis ca alternativă.
Acestea vor lovi pernele și pilotele, făcând astfel posibilă înfoierea lor. Scoate pilota sau perna după 25-30 de minute pentru a verifica dacă temperatura selectată este adecvată. Dacă aceasta este prea caldă la atingere, atunci temperatura este prea ridicată și trebuie să o reduci. Verifică la fiecare jumătate de oră pentru a înfoia și a întinde bucățile umede de puf.
Procedura de uscare consumă timp și în funcție de dimensiune poate dura până la 5-6 ore pentru pilotele mai mari.
- Uscarea pernelor și pilotelor din puf de gâscă în aer liber: pernele și pilotele cu puf se pot usca în aer liber, dar este important să alegi condiții climatice adecvate. Se recomandă uscarea acestora în zilele călduroase de vară, pe suporturi cât mai ample, întorcând pilota sau perna de mai multe ori, pentru o uscare completă.
Uscarea în aer liber pe timp umed și vreme rece nu este recomandată! Uscarea s-ar putea să nu se facă suficient de repede, iar umplutura poate dezvolta mucegai ca urmare a retenției de umiditate!

Nu lăsa pilota din puf de gâscă în lumina directă a soarelui!

Lasă produsul la uscat evitând spațiile unde acționează lumina directă a soarelui, pentru a proteja materialul și umplutura. Întoarce de mai multe ori pernele și pilotele timp de 2-3 zile, până când acestea se vor usca complet.
În timpul uscării, când puful este încă umed, uneori poate apărea un miros specific. Nu îți face griji, acest lucru este perfect normal și se întâmplă cu aproape toate materialele naturale. Când produsul este complet uscat, mirosul va dispărea.
Acest miros poate apărea și pe vreme umedă și pe vreme călduroasă. Chiar dacă se întâmplă extrem de rar, acest lucru nu ar trebui să te îngrijoreze. Aerisește pilota sau perna timp de o oră sau două, iar dacă mirosul nu dispare, spală din nou și usucă bine.
Înainte de utilizare, este important să te asiguri că umplutura este complet uscată pentru a preveni mucegaiul. Pentru a verifica: ține produsul în lumină și pipăie, cautând eventuale zone umede. În cazul în care acestea încă există, continuă uscarea într-o cameră bine aerisită până când produsul se usucă complet.
Desigur, poți duce pilota sau perna din puf de gâscă la un centru de curățare profesională, doar asigură-te că au experiență cu astfel de produse. În unele curățătorii se folosesc doar produse chimice care pot altera structura și textura pernelor și a pilotelor din puf de gâscă, așa că documentează-te puțin despre produsele de curățare folosite, înainte de a apela la aceste servicii.

Întreținerea corectă a topperelor cu puf de gâscă

Topperele din puf de gâscă sunt o soluție eficientă de a spori caracteristicile de confort pe care ți le oferă patul tău. Dincolo de confort, topperele ajută și în ceea ce privește prelungirea duratei de viață a saltelei. Datorită faptului că ele sunt mai voluminoase, cel mai corect mod de întreținere al lor constă în curățarea profesională, la o curățătorie dedicată produselor cu puf. Astfel, ele își vor menține forma pentru mult mai mult timp.

Cum se depozitează o pilotă sau o pernă cu puf?

Modul în care depozitezi o pernă cu puf de gâscă, cât și alte produse cu umplutură naturală, este, de asemenea, important. Astfel, este bine să folosești huse din țesătură densă, respirabilă pentru depozitarea pernelor și a pilotelor, iar atunci când nu le folosești - cel mai bine este să le depozitezi într-un loc uscat și aerisit.
Te sfătuim să nu păstrezi pilota și perna într-o pungă de depozitare imediat după spălare. Folosește organizatoare speciale, care păstrează un mediu uscat și care protejează împotriva prafului. Atunci când le vei utiliza din nou, în sezonul rece, pernele și pilotele din puf trebuie înfoiate și scuturate bine, pentru a umfla umplutura și pentru a o distribui cât mai bine. În acest fel, pernele și pilotele din puf își vor reveni la forma inițială, pentru a-ți oferi în continuare confortul pe care îl dorești.
Sfaturile recomandate în cadrul acestor articol te vor ajuta să îți îngrijești corespunzător pernele și pilotele din puf de gâscă. Protejarea lor cu o husă de protecție și curățarea lor periodică sunt importante atât pentru a le prelungi durata de viață, cât și pentru a îndepărta praful, acarienii și alte microorganisme pe care acestea le colectează.


                                                                                                        BUCURAȚI-VĂ DE #POOHY PENTRU MAI MULT TIMP!