Contactați-ne la: 07 85 54 62 32
 

Pilote și perne pentru copii

Afişare 1 - 5 din 5 (1 pagini)

Cu cât un copil doarme mai bine, cu atât este mai fericit

Somnul este la fel de important pentru un copil precum mâncatul, socializarea și joaca. Când copilul nu doarme bine, își schimbă brusc dispoziția. Devine iritat, furios și gata să plângă în orice moment pentru cel mai mic lucru. De aceea, somnul este de o importanță capitală pentru copil și sănătatea acestuia.

Ce tulbură cel mai adesea somnul copiilor?

Există suficiente studii medicale pe această temă și toate duc la aceleași concluzii. Copiii care se culcă devreme, petrec suficient timp în pat și au un somn bun, trec mult mai puțin prin diverse boli, inclusiv supraponderalitate. Sunt mult mai vioi și mai jucăuși. Ei învață ușor și reușesc să rămână concentrați pentru mai mult timp.
Există diferite modalități de a-i face pe copii să-și iubească patul și să aibă un somn bun. Pe lângă factorii externi și diversele ritualuri de culcare care pot ajuta, extrem de importantă este lenjeria de pat pentru copii, cu ce fel de pilotă veți înveli copiii și ce pernă veți alege pentru ei. Foarte important este ca produsele pentru dormitor să fie realizate din materiale naturale.
Transpirațiile pe timp de noapte la copii sunt mult mai puternice decât la adulți, asta pentru că copiii rămân activi chiar și în timpul somnului. Aceștia se foiesc mult mai mult în pat și își schimbă constant pozițiile. Transpirația poate fi din cauza unei boli, dar cel mai adesea este cauzată de ceva foarte simplu.
De obicei, motivul se poate ascunde în pilotă, care este adesea confecționată din material artificial, iritant și provoacă transpirație. Dacă perna este la fel ca pilota, atunci copilul va fi cu siguranță neliniștit toată noaptea, iar dimineața se va trezi morocănos și lipsit de somn. Nu uitați de cearșafurile pentru copii din material artificial. Niciun părinte nu vrea ca copilul lor să sufere și să se simtă inconfortabil. Vestea bună e că, datorită unei alegeri rezonabile de cearșafuri, pilote și perne adecvate pentru copii, această problemă pur și simplu nu va exista.

Cum să fiți siguri că veți cumpăra ce e mai bun pentru copilul dvs.?

În primul rând, trebuie să verificați din ce sunt fabricate pilotele, pernele și celelalte articole de dormit pentru copii, precum cearșafurile, fețele de pernă, etc. După cum știți deja, din motive de siguranță, în pătuț nu ar trebui să existe altceva decât cearșaful de pe saltea, pilota și perna. Este bine ca cearceaful și fețele de pernă să fie din bumbac respirabil, cum ar fi 100% bumbac percale sau bumbac satinat.
Pentru umplerea pilotelor și a pernelor nu veți da greș dacă aveți încredere în puful natural de rață sau de gâscă, amestecat cu pene. Când puful este hipoalergenic și super curat, copilul dvs. va dormi liniștit într-o pilotă din puf ușoară și incredibil de moale, iar perna pentru bebeluși este la fel de fină și plăcută la atingere, exact ca o îmbrățișare. Pentru și mai multă căldură, respirabilitate și delicatețe, puteți adăuga oricând un topper din puf de gâscă pentru copii.
Puful natural de gâscă este popular pentru capacitatea sa de a regla temperatura corpului și de a elimina excesul de umiditate. Este delicat cu pielea sensibilă a bebelușului și extrem de moale. Pilotele și pernele nu sunt recomandate pentru copii mici care încă nu au împlinit un an.
Pentru lenjeria de pat pentru copii este important ca întreținerea și curățarea să se poată face ușor. Sunt posibile accidente în mod frecvent sau scurgeri neintenționate sau alte pete asupra lenjeriei. Nu este nimic mai convenabil decât să puteți spăla pilota și perna acasă. Pilotele și pernele din puf pot fi spălate cu ușurință la 40°C în mașina de spălat.

De ce este somnul unui copil atât de prețios?

Nu este deloc o glumă sau doar o expresie faptul că copiii cresc peste noapte. Este dovedit că cea mai mare parte a hormonului de creștere este eliberată prin impulsuri în timpul unui somn profund. S-a constatat că copiii cu deficit de hormon de creștere dorm mai puțin decât ceilalți copii, iar somnul lor este anxios și insuficient.
O pilotă în combinație cu o perna din puf de gâscă poate face somnul unui copil plăcut și liniștit. Acestea sunt capabile să prevină creșterea zahărului din sânge și a cortizolului pe timp de noapte, ale căror niveluri depind de apariția diabetului, a obezității și chiar a problemelor cardiace la copii. Tulburările de somn pot duce la o serie de îngrijorări.
Cu cât un copil transpiră mai puțin când este învelit cu o pilotă, cu atât doarme mai mult și se odihnește corespunzător. Acest lucru îi oferă necesarul de putere și energie pentru aventurile de peste zi. Ziua îi va fi mult mai împlinită, întrucât va reuși să învețe și să memoreze mult mai multe lucruri, să mănânce normal și să fie activ în jocuri și distracție. Copiii care nu sunt odihniți sunt ușor de recunoscut - sunt obosiți și relaxați, cu tendința de a fi inactivi.
Dacă observați semne de oboseală la copilul dvs., vedeți că este adesea distras sau prea impulsiv, urmăriți ce se întâmplă pe timpul nopții și ce îi tulbură somnul. Înlocuiți pilota obișnuită cu una din puf, luați și o pernă din puf natural, asigurați-vă că acestea sunt în huse din material de bumbac de înaltă calitate și vedeți care va fi rezultatul.
Odată ce somnul i se va schimba și va începe să adoarmă cu plăcere, atunci v-ați făcut treaba ca părinte și ați oferit tot ce v-a stat în putere pentru mica dvs. comoară. Cu cât un copil doarme mai bine, cu atât este mai sănătos și mai fericit.