Contactați-ne la: 07 85 54 62 32
 
Cum îngrijim fețele de pernă din mătase: spălare, uscare și depozitare

Cum îngrijim fețele de pernă din mătase: spălare, uscare și depozitare

Vizualizari: 895

Cum îngrijim fețele de pernă din mătase?

Schimbarea frecventă a fețelor de pernă este cea mai ușoară, ieftină și plăcută modalitate de a vă reîmprospăta dormitorul, de a schimba starea de spirit și de a vă îmbunătăți calitatea somnului. Printre cele mai luxoase produse se află cele din mătase naturală. Materialul este extrem de moale și creează o senzație minunată de confortabilitate și lux.
Dorită și căutată zeci de ani pentru eleganța și rafinamentul său, proprietățile mătăsii naturale depășesc cu mult aspectul său plin de farmec. Pentru a păstra mult timp calitățile și proprietățile naturale pentru o față de pernă din mătase, trebuie să vă îngrijiți de aceasta în mod corespunzător. Când veți afla cum trebuie să spălați, să uscați și să depozitați produsele moi și elegante din mătase naturală, vă veți bucura de un somn odihnitor și întineritor în fiecare noapte.

Cum să spălați fețele de pernă din mătase

Urmând aceste recomandări, veți prelungi durata de viață a țesăturilor delicate, păstrându-le în același timp netede și cu un aspect impecabil. Înainte de spăla materialul, trebuie să știți ce tip de mătase este. Cea mai înaltă calitate este mătasea de dud, care este compusă din cele mai fine, durabile și uniforme fibre. Atunci când spălați fețe de pernă din mătase de dud, trebuie să mențineți textura moale și delicată a țesăturii.
Se recomandă spălarea manuală, care este cea mai delicată cu țesătura, dar și spălarea la mașina automată este acceptabilă, doar în condiții speciale. Indiferent de metoda pe care o folosiți pentru lenjeria preferată, asigurați-vă că alegeți cu atenție detergentul. Preparatele lichide și cele pudră sunt de cele mai multe ori toxice și agresive și de aceea, complet inacceptabile, deoarece daunează fibrelor naturale. Folosiți un detergent lichid cu pH neutru într-o cantitate foarte mică, fără a exagera.
De ce este de preferat spălarea manuală
De fiecare dată când aveți posibilitatea, utilizați spălarea manuală deoarece păstrează mult mai bine structura fibrei. Pentru a avea o față de pernă curată și frumoasă din mătase, urmați pașii de mai jos:
•    umpleți un recipient adânc sau înmuiați direct în chiuvetă în apă călduță până la rece – astfel veți păstra culorile neschimbate;
•    adăugați câteva picături de detergent lichid pentru țesături delicate;
•    înainte de a pune fața de pernă în apă, întoarceți-o pe dos - scopul este de a proteja și mai mult materialul;
•    amestecați usor cu mâna, fără a aplica presiune;
•    strângeți ușor fără a răsuci materialul, deoarece fibrele umede devin fragile;
La final, clătiți cu apă rece de cel puțin 3-4 ori, pentru a vă asigura că fața de pernă este complet curată și fără reziduuri de detergent.

Cum spălam produsele din mătase la mașina de spălat

Suntem din ce în ce mai des foarte ocupați pentru a avea suficient timp și pentru treburile casnice. Dacă trebuie să spălați în grabă fețele de pernă din mătase în mașina de spălat, faceți acest lucru fără griji, dar luând măsuri de precauție. Utilizați un program delicat cu apă rece și adăugați o cantitate mică de detergent lichid, etichetat ca potrivit pentru țesături din mătase naturală.
Din nou, ca și în cazul spălării manuale, întoarceți fața de pernă pe dos și, pentru o siguranță și mai mare, puneți-o într-o pungă specială din plasă. Nu este nevoie să înmuiați prea mult. Nu folosiți detergent pudră și în niciun caz înălbitor. Deși delicată, mătasea este suficient de rezistentă și nu se deformează ușor dacă o îngrijiți corespunzător.

Cum se usucă fețele de pernă din mătase

Efortul depus spălării va fi irosit dacă neglijați procesul de uscare. Pentru a menține cât mai mult timp moliciunea produselor, este indicat să nu folosiți uscătorul, atât cât ați dori. Temperatura ridicată are un efect dezastruos asupra fibrelor de mătase. Prin urmare, este de preferat ca acestea să se usuce în cel mai natural mod posibil.
Iar pentru a stoarce apa, nu strângeți cu putere materialul, ci puneți-l pe un prosop curat și uscat pentru a îndepărta umezeala. Astfel, își va pastra forma ideală, fără risc de șifonare sau pliuri neplăcute. Cel mai bine ca uscarea să se facă la aer, departe de lumina directă a soarelui, pentru a proteja materialul de decolorare.
Fața de pernă din mătase nu se întinde pe frânghie, fixată cu cârlige. Lăsați-o să se usuce liber pe o suprafață plană, fără a presa. Totuși, dacă în ciuda eforturilor dumneavoastră, vedeți că este șifonată, îi puteți reda strălucirea deplină folosind fierul de călcat. Pentru a face acest lucru, puneți o bucată de material subțire peste fața de pernă pentru protecție, porniți fierul de călcat la cea mai scăzută temperatură potrivită pentru mătase și țesături delicate și călcați cu grijă pliurile.

Ce altceva trebuie să știm legat de îngrijirea fețelor de pernă din mătase?

Dacă vă gândiți că odată ce știți cum să spălați și să uscați această piesă delicată de lenjerie de pat, vă înșelați. Îngrijirea fețelor de pernă din mătase naturală include și:
1.    Menținerea delicateții.
Aceasta se poate realiza dacă vă asigurați că nu există reziduuri de detergent după clătire. Trebuie să aveți mare grijă și să evitați marginile ascuțite ale fierului de călcat și călcarea asupra cutelor, deoarece acest lucru duce la ruperea fibrelor de mătase.
2.    Depozitare.
Depozitați doar fețele de pernă complet curate și uscate. Folosiți pungi protectoare pentru îmbrăcăminte, fabricate din țesături naturale, respirabile.
3.    Îndepărtarea petelor.

Petele de vin, cafea sau alte pete persistente se pot îndepărta aplicând detergent lichid direct pe pată și masând ușor zona cu degetele. Nu utilizați înălbitor sau alte lichide agresive. Așteptați 15 minute și spălați manual ca de obicei.
Este posibil ca, după o perioadă lungă de utilizare, fețele de pernă din mătase să înceapă să-și piardă strălucirea și moliciunea. Acest lucru se poate datora unei acumulări de agenți de curățare sau fluide corporale. Puteți reda aspectul inițial al fețelor de pernă prin înmuierea acestora în apă rece, în care ați dizolvat o lingură de oțet alb. Această combinație redă culoarea inițială și îndepărtează petele gălbui.

Cât de des să spălați fețele de pernă din mătase

Ca și restul lenjeriei de pat, fețele de pernă intră permanent în contact cu pielea și spălarea lor regulată este obligatorie, însemnând că recomandarea este să le spălați o dată pe săptămână sau la fiecare zece zile. Prin spălare, celulele moarte ale pielii și alte impurități sunt îndepărtate, care pe lângă senzații neplăcute, pot provoca deteriorarea țesăturilor din mătase.
Fețele de pernă sunt strâns legate de cosmeticele pentru față și păr. Resturile din urma produselor de machiaj și de styling pot lăsa pete nedorite și pot deteriora materialul. Spre deosebire de țesăturile din in și bumbac, fibrele proteice ale mătăsii au o absorbție mult mai mică. Tocmai de aceea, produsele cosmetice se acumulează în timpul somnului într-o măsură mult mai mare asupra feței de pernă, aceasta necesitând o spălare frecventă.
Dacă mătasea naturală este lenjeria de pat preferată pentru cei mai mici membri ai familiei, trebuie să o îngrijiți în același mod. Spălați și înlocuiți fețele de pernă de câte ori este necesar. Păstrați întotdeauna câteva seturi curate, astfel încât să le puteți schimba pe timp de noapte, în cazul unor accidente neprevăzute ale celor mici în timpul somnului.

Ce efect au fețele de pernă din mătase asupra pielii și părului

Deseori, pielea obosită sau părul deteriorat pot fi rezultatul unei fețe de pernă nepotrivite. Fețele de pernă din mătase naturală nu sunt magice și nu pot schimba radical aspectul unei persoane, dar au o serie de beneficii și avantaje importante pentru sănătate și bunăstare.
Mătasea reduce formarea ridurilor și a liniilor de expresie. Multe din ridurile de pe față se datorează întoarcerii de pe o parte pe alta în timpul somnului. De aceea, o suprafața netedă și mătăsoasă reduce semnificativ frecarea și previne apariția semnelor de îmbătrânire, pe termen lung.
Această îmbrățișara delicată și mătăsoasă are și un efect benefic asupra părului, protejându-l de încurcare și vârfuri despicate. Părul va aluneca pur și simplu peste fața de pernă din mătase, fără frecare sau rupere. Posibilitatea de a vă trezi cu părul încurcat și ciufulit este eliminată, iar plăcerea unui păr neted și strălucitor dimineața este de neegalat. Profită de oportunitatea de a te trezi cu un păr proaspăt de fiecare dată când te ridici din pat dimineața.
Fețele de pernă din mătase naturală păstrează umiditatea naturală a pielii și părului și previn deshidratarea acestora. Țesătura este sunt termoreglabilă, iar materialul este foarte respirabil. Mătasea este hipoalergenică, nu produce iritații, este rezistentă la acarieni și se potrivește perfect persoanelor cu alergii și piele sensibilă. Este recomandată și copiilor mici sau bebelușilor.
Dermatologii și experții în materialele textile sunt de acord că un somn de calitate este complet realizabil datorită fețelor de pernă din mătase. Avem nevoie de ceva foarte elementar pentru o noapte de somn de vis – o lenjerie de pat aleasă cu grijă pentru garantarea unui somn sănătos și a unei bune-dispoziții după trezire.

Cum recunoști fețele de pernă de calitate din mătase

Pentru a face alegerea corectă, trebuie să cunoașteți calitățile produsului. Cea mai importantă este densitatea mătăsii, determinată prin momme - o valoare care măsoară cât cântărește 1 metru pătrat. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât calitatea este mai înaltă și lenjeria de pat este mai durabilă. Valorile optime sunt între 19 și 22 momme, 22 momme finnd considerată clasă superioară și 25 momme fiind pur lux.
Mătasea pură are conductibilitate termică și higroscopicitate accentuate. În lunile reci este călduroasă, iar vara oferă răcoare. Reușește să ofere lux oricărui interior și se potrivește în decorul natural al locuinței. Este rezistentă, nu intră la apă și nu se întinde atunci când este utilizată corespunzător și este alegerea perfectă pentru colecția luxoasă de perne din puf natural.
Fețele de pernă din 100% mătase au efect anti-static, spre deosebire de materialele artificiale, și chiar au un efect de vindecare - afectând pozitiv sistemul nervos, metabolismul și oferind o imunitate ridicată. Cea mai înaltă clasă de mătase este mătasea de dud, care este mai densă, mai fină și mai strălucitoare, pe lângă faptul că este complet naturală.
Unul dintre cele mai întâlnite mituri despre mătase este că este alunecoasă și astfel, incomod pentru a dormi pe ea. Adevărul este că lenjeria de pat din mătase se află printre cele mai preferate și calitative materii prime, iar suprafața sa perfect netedă este un avantaj, nu un dezavantaj. Și afirmațiile că ar fi prea scumpă sunt la fel de nefondate. Raportul preț-calitate este în favoarea mătăsii, iar investiția se amortizează întotdeauna în timp.

De ce să cumpărați fețe de pernă din mătase de la Poohy

Produsele cu calitate superioară de acest tip ar trebui să reziste ani de zile atunci când sunt îngrijite corespunzător. Fața de pernă din mătase oferită de Poohy este realizată din 22 momme (densitatea țesăturii) și are grad de calitate Grade 6A – mătase de cea mai înaltă calitate de pe piață. Este în mod natural hipoalergenică, se adaptează perfect la temperatura corpului și oferă confort complet atât pe timp de vară, cât și pe timp de iarnă.
Compoziția sa este din 100% Mulberry Silk (mătase de dud). Mulberry Silk este numită echivalentul bumbacului egiptean în rândul mătăsurilor. Tocmai din acest motiv are cea mai înaltă calitate și este cea mai bună investiție posibilă în lenjerie de pat. Vă invităm să vedeți diversitatea noastră de culori care acoperă cele mai delicate și tentante nuanțe - Smântână și pupici, Latte dimineața, Răsărit roz, Biscuiți cu alune, Cenușă de trandafir, Cer cenușiu.
O opțiune perfectă este fața de pernă cu două fețe de la Poohy, care pe o parte este produsă din 100% mătase de dud, iar pe cealaltă parte este produsă din Lyocell de înaltă calitate, plăcut la atingere, respirabil și antibacterian. Va fi de departe favoritul tuturor celor cărora nu le place să întoarcă frecvent perna în timp ce dorm. Rezultatul final este o calitate fără compromisuri la un preț accesibil.
Fețele de pernă din mătase produse de Poohy sunt realizate cu multă dragoste și atenție la fiecare detaliu, sunt certificate dupa standarde europene pentru lipsa substanțelor chimice și nocive. Sunt concepute pentru cunoscătorii de frumusețe și confort, cărora le place să plătească pentru adevărata valoare a produsului.
Răsfățați-vă cu o delicatețe de mătase de la Poohy, întrebați-ne cum puteți avea grijă de produsele noastre și cu ce le puteți combina pentru a vă bucura de un somn odihnitor și sănătos pe tot parcursul anului.Produse similare

 • 178,00Lei165,00Lei

  Față de pernă din mătase naturală Mulberry Silk, 22 momme, Grade 6A, este cu siguranță cea mai bună alegere a unui material cu beneficii dovedite pentru păr și piele, chiar și în timp ce dormi. Hipoalergenică în mod natural, fața de pernă din mătase se adaptează la temperatura corpului pe parcursul somnului pentru a ne menține confortabili atât iarna, cât și vara. Mătasea are un conținut ridicat de proteine, foarte benefice pentru piele și păr. În același timp, este mult mai puțin absorbantă decât alte materiale, ceea ce permite pielii și părului să nu se deshidrateze și să-și păstreze moliciunea și strălucirea. Fața de pernă din mătase naturală se potrivește de minune cu pernele noastre luxoase din puf.Iar pentru cei dintre voi care doresc și mai multă delicatețe mătăsoasă, puteți comanda aici față de pernă mătase 22 momme Grade 6A cu mătase pe ambele părți.Fața de pernă din mătase are două fețe și este perfectă pentru cei care nu își întorc constant perna în timp ce dorm. Una dintre fețe are mătase naturală de dud de înaltă calitate și mai groasă, cu specificațiile Grade 6A și 22 momme de cea mai înaltă calitate. Cealaltă față a feței de pernă are țesătură din fibre de celuloză din lemn natural Lyocell de înaltă calitate, cu higroscopicitate ridicată. Am ales această țesătură Lyocell pentru proprietatea de respirabilitate, moliciunea delicată, termoreglarea și nu în ultimul rând, efectul său antibacterian. Beneficiul celor două fețe vă permite să obțineți o calitate cu adevărat înaltă la un preț mai accesibil.Beneficii importante ale fețelor de pernă din mătase:○ Mătasea ajută la prevenirea încurcării părului și a vârfurilor despicate, părul alunecând ușor și lin pe suprafața feței de pernă.○ Mătasea este în mod natural hipoalergenică și nu irită pielea. Protejează împortiva mucegaiului și acarienilor și este o soluție excelentă pentru cei care suferă de alergii sau cei cu pielea mai sensibilă și chiar și pentru bebeluși și copii mici.○ Fețele de pernă din mătase sunt foarte eficiente și îmbunătățesc starea de sănătate. Sunt certificate fără substanțe chimice nocive, toxine și iritanți conform standardului Oeko Tex 100.○ Partea din față: 100% mătase Mulberry Silk, Grade 6A, 22 momme, 88 ge / m2, de la 800 până la 1000 fire / in2  (315 – 400 fire / cm2    )○ Mărime 50х70 cm○ Întărită cu 2 cusături pe interior, una dintre ele overlog pentru a oferi mai multă rezistență○ Ambalată în plic transparent* Vă rugăm să rețineți că, în ciuda eforturilor noastre, este posibil să existe o discrepanță între culorile fotografiei și ale produsului. Rezoluția computerului sau a ecranului telefonului dvs. mobil poate distorsiona ușor culorile.Întreținere:Mătasea naturală de dud este un produs proteic delicat, așa că urmați cu strictețe instrucțiunile de îngrijire.Deși se poate spăla la mașină, vă recomandăm spălarea manuală pentru a ajuta materialul să-și păstreze proprietățile moale și mătăsoase. Spălați manual în apă rece, de preferință cu un produs special pentru spălat mătasea sau folosind un detergent delicat. Odată ce detergentul este complet dizolvat în apă, înmuiați foarte ușor și cu grijă fața de pernă. Scoateți din apă, apoi înmuiați din nou. Goliți apa din recipientul folosit pentru spălare și repetați procedura de 3-4 ori. Nu înmuiați prea mult în apă, nu uscați la mașină și nu călcați cu fierul de călcat. Uscați la umbră și evitați lumina directă a soarelui.Dacă decideți să spălați la mașina de spălat, spălați cu apă rece sau călduță într-un program pentru țesături delicate. Spălați cu detergent special pentru mătase sau un detergent delicat. Nu folosiți mașina automată de spălat sau fierul de călcat.Culoarea se poate îngălbeni sau se poate estompa sub lumina directă a soarelui, iar senzația poate deveni mai rigidă la atingere, așa că vă rugăm să evitați lumina directă a soarelui.*Pot exista discrepanțe între culoarea de pe computer sau telefon (depinde de dispozitivul folosit) și culoarea reală, dar acest lucru este normal. ..

  Adaugă în Coş
 • 237,00Lei

  Fața de pernă din mătase de cea mai înaltă calitate - Premium Butterfly – are un design simplu, vine într-o gamă bogată de culori și o greutate de 22 mm (mome), facând-o mai moale și mai durabilă – un adevărat produs de lux. Această față de pernă din mătase este următorul nivel al delicateții față de mătasea de 19 mm, oferind o durabilitate semnificativ mai bună și fiind o necesitate pentru cei care apreciază un somn odihnitor și sănătos.Un adevărat gardian al frumuseții, această față de pernă din mătase combină eleganța, senzația de delicatețe și confortul termic. Previne frecarea pe piele și păr și vă protejează în mod natural de bacterii și acarieni, iar dvs. vă veți trezi fără păr încurcat sau electrizat. Părul dvs. va fi moale și mătăsos.Beneficiile acestei fețe de pernă din matase-    Este certificată Oeko Tex Standard 100 pentru lipsa substanțelor chimice și nocive-    Termoregulatoare și respirabilă: mătasea naturală reglează temperatura corpului și reduce transpirația-    Delicată cu părul și pielea: Mătasea reduce ridurile din timpul somnului de pe față și împiedică încurcarea părului. Pielea va fi mai netedă, iar părul mai puțin fragil-    Păstrează și menține hidratarea: mătasea de dud ajută împotriva deshidratării pielii-    Antibacteriană și hipoalergenică: Mătasea este în mod natural hipoalergenică și ține la distanță acarienii fără niciun tratament chimicCalitate și compoziție:Material: 100% Fibre lungi de mătasede dud grad A. 100% mătase Mulberry Silk, Grade 6A, 22 momme, 88 gr / m2, 800 - 1000 fire / in2  (315 – 400 fire  / cm2    )Greutate: 22 mm (momme) pentru un plus de strălucire, delicatețe și durabilitateCompoziție: Design clasic și simplu, cu fermoar invizibil fin și delicat, care va menține perna în loc și va ajuta la întreținerea ușoară a acesteia. Finisată cu o cusătură interioară și overlog suplimentar pentru rezistență mai mare.Culori diferitePrezentare: cutie de luxDimensiune față de pernă mătase 50х70 cmÎngrijire:Este recomandată spălarea manuală în apă rece.Se poate spăla la mașină la 30 °C cu detergent pentru mătase, la program delicat și centrifugare delicată.Uscător - Program de uscare pentru țesături delicate (lână și mătase).A nu se expune la lumina directă a soarelui.Puteți citi mai multe aici despre îngrijirea fețelor de pernă din mătase. De ce să alegem fețe de pernă din mătase?CONFORT ȘI LUX: mătasea combină senzația de moliciune la atingere, confortul termic și termoreglator și aspectul satinat plin de satisfacțieFRUMUSEŢE: Mătasea menține pielea și părul hidratate, ceea ce reduce ridurile și ajută la un aspect strălucitor și neted al părului.SĂNĂTATE: Antibacteriană și hipoalergenică în mode natural, mătasea este recomandată persoanelor cu alergii sau astm. Dacă dormiți într-un mod mai relaxat, nu vă întoarceți perna constant și căutați o față de pernă din mătase la un preț bun, atunci vă recomandam fața de pernă din mătase de la Poohy, cu mătase doar pe o parte și lyocell/tencel satinat și moale pe cealaltă parte.Vă rugăm să aveți în vedere că, în ciuda eforturilor noastre, este posibil să existe o discrepanță între culorile fotografiei de pe site și ale produsului. Drumul lung de la aparatul foto, la computerul și rezoluția ecranului dvs. poate distorsiona ușor culorile...

  Adaugă în Coş
 • Adauga un comentariu